WJMS Riddles

1:How many eggs can you put into an empty basket?

 

 

Answer: one because then it won’t be empty 

 

2: What gets wet when its drying 

 

 

Answer: a towel 

 

3: what goes up and down but doesn’t move 

 

 

Answer: stairs 

 

4: what has an eye but can see 

 

 

Answer: a hurricane 

 

5: what can you catch but never throw 

 

 

Answer: a cold 

 

6: what’s the easy way to double your money 

 

 

Answer: put it in a mirror 

 

7:what becomes smaller when you turn it upside down 

 

 

Answer: a number nine 

 

8:where do you find a ocean with no water 

 

 

Answers: a map 

 

9:what’s white when it’s dirty but black when its clean

 

 

Answer: a chalkboard

 

10: I’m tall when i’m young and short when i’m old. 

 

 

 

Answer: a candle 

 

11:what becomes shorter when you add two letters 

 

 

 

Answer: the word short 

 

12:what has to be broken before you can use it 

 

 

 

Answer: a egg

 

13:what gets bigger the more gets taken away

 

 

 

Answer: a hole 

 

14:what belongs to you but your friends use it more

 

 

 

Answer: your name 

 

15:what has a head and a tail but no body 

 

 

 

Answer: a coin